Bērni un mīlestība...


Pētnieku grupa 4 līdz 8 gadus veciem bērniem uzdeva jautājumu - "Kas ir mīlestība?"Atbildes izrādījās daudz dziļākas un patiesākas nekā kāds spēja iedomāties...

"Kad mana vecmāmiņa saslima ar artrītu, viņa vairs nevarēja noliekties un krāsot kājām nagus. Un mans vectētiņš to patstāvīgi darīja viņas vietā. Pat tad, kad viņam pašam rokās izveidojās artrīts. Tā ir mīlestība." (Rebeka, 6 gadi)
"Ja kāds tevi mīl, viņš īpašā veidā izrunā tavu vārdu. Un tu zini, ka tavs vārds ir drošībā viņa mutē." (Billijs, 4 gadi)

"Mīlestība - tas ir tad, kad jūs ejat kaut kur paēst un tu atdod lielāko daļu savu cepto kartupeļu, neprasot pretī neko." (Kristija, 6 gadi)
"Mīlestība ir tas, kas liek tev smaidīt, kad tu esi noguris." (Terija, 4 gadi)

"Mīlestība ir tad, kad mamma gatavo tētim kafiju un pirms atdod to viņam, pagaršo vai tā ir garšīga." (Denijs, 7 gadi)

"Mīlestība - tas ir tad, kad tu pasaki puikam, ka tev patīk viņa krekls un viņš to valkā katru dienu." (Noels, 7 gadi)

"Mīlestība ir tad, kad tavs kucēns laiza tavu seju pat tad, ja tu viņu uz visu dienu atstāj vientulībā." (Mērija Anna, 4 gadi)

"Ja tu kādu mīli, tu visu laiku plivini skropstas un acīs tev mirdz zvaigznītes." (Karena, 7 gadi)

"Mīlestība - tas ir tad, kad mamma redz tēti tualetē un nedomā, ka tas ir pretīgi." (Marks, 6 gadi)

"Ja tu nemīli, tu nekādā gadījumā nedrīksti teikt "es mīlu tevi". Bet, ja mīli, tas tev ir jāatkārto visu laiku. Cilvēki aizmirst." (Džesika, 8 gadi)


Šī pētījuma autors Leo Baskaglia izskaidroja šī darba mērķi. Tas bija - atrast visapgarotāko bērniņu.Par uzvarētāju kļuva četrgadīgs mazulis, kura sirmgalvis kaimiņš nesen bija zaudējis savu sievu.. Ieraudzījis veco raudam, viņš iegāja kaimiņa pagalmā, ierausās viņam klēpī un vienkārši sēdēja tur. Kad mazuļa mamma apjautājās, ko viņš esot teicis kaimiņam, mazais atbildēja: "Neko. Es vienkārši palīdzēju viņam raudāt."

*Gribu tikai piebilst, ka pat mazi bērni saprot, kas ir mīlestība. Neaizmirsīsim to arī pieaugot, jo tas taču ir tik svarīgi - visi gribam mīlēt un būt mīlētiem.

Komentāri