trešdiena, 2011. gada 6. jūlijs

Lētā krēmzupa

Kā jau studentiem.. viss pa lēto un no pusfabrikātiem :D bet sanāk ļoooti garšīgi...
Nepieciešams:
1 paka saldēto dārzeņu
1 paka (aplejamā) kartupeļu biezeņa
kausētais siers, es ņēmu Klasisko Dzintaru.
protams garšvielas pēc izvēles un ūdens(iespējams, var pievienot arī nedaudz pienu, bet to tad, kad ber kartupeļus.)..

Pagatavošana:
Vārošā ūdenī ieber saldētos dārzeņus, pievieno garšvielas. Es pieliku sāli, Oregano jeb Raudeni un universālo garšvielu. Kad dārzeņi gatavi pieder kartupeļu biezeni, ber attiecīgi tik daudz, cik krēmīgu zupu vēlas. Es piebēru drusku mazāk kā visu paku.. (pārējo piebēru klāt šorīt no rīta, kad puskatls jau bija izēsts, un tad bija galīgs biezenis, ko cept uz pannas.) Kad kartupeļi izšķīduši un uzvārījušies viss ir gatavs. Pasniedzot šķīvī ieliek tējkaroti kausētā siera. Izmaisot kausēto sieru, rodas ļoti maiga krēma garša. Diezgan garšīgi arī ja pieliek kariju, tiem, kas grib drusku asāku, nevis tik maigu garšu.

Labu apetīti!

2 komentāri:

makonītc teica...

ņom ņom

Ellia teica...

nu es tak saku, ka riktīgi garšīgi, mēli var norīt...