CPD-23 - Thing 4

Jauns rīts, jauns CPD23 uzdevums, ceru, katru dienu pa kādam iekavētajam uzdevumam izpildīt..
Šodiens uzdevums ir par Twitter, RSS un Pushnote.
Ar Twitteri viss ir diezgan vienkārši, jo jau pirms kāda laika nolēmu izmēģināt, kas tas ir par joku un lai redzētu jaunumus par svarīgām lietām, jo pašlaik tvīto ne tikai mani draugi, bet arī pasniedzēji, un arī dažādas mani interesējošas iestādes. Tagad es vienmēr uzzinu par dažādiem LU jaunumiem. Mani tvīti ir te ;) Twittera dizains ir ļoti vienkāršs, te nav nekā lieka, turklāt tas slavenais zilais putniņš ir ļoti simpātisks :) Tiem, kas nezina, kas tas ir par putnu- šajā saitā vari ievietot 140 zīmju garu ziņu (vai saiti uz kādu citu web lapu), kuru uzreiz redz visi tavi sekotāji, kas vēlas lasīt tavus jaunumus. Tā ir ērta un ātra īsu ziņu nodošana.

Nakamais ir RSS. Nekad neesmu mēģinājusi to lietot, tāpēc tas tiešām būs kaut kas jauns, ko man iemācīties. RSS izmanto lai piegādātu atsevišķas tīmekļa satura vienības, kopā ar īsu aprakstu un saiti uz pilno saturu. Informācija tiek piegādāta kā XML fails, ko sauc par RSS padevēm, RSS barotnēm, RSS straumēm jeb RSS kanāliem. Tādējādi visas jaunās ziņas var ērti palūkot vienā vietnē un nav jāiet uz katru web lapu atsevišķi. Izklausās ērti, tāpēc došos izmēģināt. Tas bija elementāri un patiesām ērti-  nospied pogu subscribe un tu redzi savā igoogle rss logu ar jaunumiem. Šāda opcija ir gandrīz visām mājaslapām, piem., delfi labajā augšējā stūrī ir rss podziņa. :)


Un trešā lieta uzdevumā ir PUSHNOTE. Arī šis man ir kaut kas jauns, ko izpētīt. :) Reģistrēšanās ir vienkārša. Pushnote vietnē var ievadīt kādas citas tīmekļa vietnes saiti, novērtēt to un komentēt jebkuru tīmekļa vietni. Manuprāt diezgan līdzīgs twitterim, tikai nedaudz sarežģītāks. nedomāju, ka es šo izmantošu pārāk bieži, varbūt kādreiz. Mans pushnote. 
Tad nu tā, visi trīs rīki ir izpētīti, atzīti par labu esam.

Komentāri

Annie Gleeson teica…
Lūdzu, piedod man, ja tas nav jēgas, jo es esmu paļaujoties uz Google Translate, lai lasītu un tagad sniegt komentārus par savu blogu! Es esmu priecīgs jums patika trīs lietas, jo īpaši divas jaunas. Es nevarētu dzīvot bez RSS vairs, Pushnote es esmu vēl nav izlemts on.
Unknown teica…
Hello Annie! You can write in English. :)
I am glad that you read my blog. Thanks!