PAY IT FORWARD


Šodien pieteicos kādai jaukai akcijai Rasas blogā. Tā saukta par "Pay it forward" latviski par "Atmaksāt ar labu" un pašlaik tā ir kļuvusi populāra arī Latvijā.

Akcijas būtība aizsākta pēc 2000. gadā uzņemtās ASV filmas PAY IT FORWARD motīviem. Lai izprastu šo akciju līdz pat pirmsākumiem esmu nolēmusi arī noskatīties šo filmu. Pašlaik par filmu zinu tikai tik, cik lasot no citiem blogiem: Stāsts ir par zēnu, kuram skolā uzdots neparasts mājasdarbs – izdomāt veidu, kā praktiski uzlabot pasauli, un īstenot to. Trevoram rodas ģeniāla ideja – ja kāds tev ir izdarījis ko labu, tā vietā, lai “atmaksātu ar labu”, izdari labu trim citiem cilvēkiem un lūdz viņus rīkoties tāpat!
Pasaulē tiek rīkota arī Pay it forward diena, kā arī dažādas domu biedru grupas, kas apņemas atmaksāt ar labu otram un nodot labo tālāk. Tiek veidoti arī dažādi izaicinājumi. Arī ikdienā varam pielietot šo metodi, nopērc kādam kafiju, palīdzi izcelt sievietei bērnu ratiņus no autobusa, pasaki, cik pulkstenis omītei un dari daudzus citus sīkus darbus, ar laiku viss labais atgriežas pie mums atpakaļ.

Noteikumi blogu Pay It Forward akcijai:

  • pirmie 3 gribētāji, kuri pieteiksies šeit komentāros gada laikā saņems no manis paštaisītu dāvanu, 
  • ievieto savā blogā skaidrojumu par Pay It Forward 
  • radīt pašam 3 dāvaniņas pirmajiem 3 tēmas komentētājiem! 
  • dāvanai nav jābūt lielai, bet paštaisītai un no sirds.

Lai veicas!

Komentāri

Unknown teica…
waa nevar vēl? :D tik šāubos vai kads man pieteiksies vēl! :D
maashele teica…
Ideja ir brīnišķīga :)
Varbūt Tu vari padalīties ar tām citām blogu adresītēm, kur iespējams iepazīties ar šo "akciju"?
Elīna Sniedze teica…
Izejot ķēdīti pa rakstos norādītajām saitēm var atrast citus blogus. piemēram, rasas blogā ir saite un blogu, kurā viņa pieteicās un tālāk tajā blogā ir vēl saite un tā tālāk. bet cik zinu, tad lielākoties jau daudz kur ir 3 dalībnieki pieteikušies, bet, kas meklē, tas atrod.