Mans atklājums - My finding

Varbūt manu blogu lasot, kāda sāk arī nodarboties ar izšūšanu... Tad nu priekš tiem, kas vēl šo to nezina, pastāstīšu kā man gadījās.
Pasūtīju dažus izšūšanas komplektiņus, kā arī adatiņas. Vienu dienu šuju un domāju, kāpēc gan nepaņemt beidzot kādu adatiņu no jaunajām (ar jaunu parasti sajūta, ka ātrāk šujas). Paņemu un secinu, ka šī adata ir kaut kāda mini adata.

Maybe someone who reads my blog is new in crosstitching as well, so i want to tell a story about my experience about needles.
I ordered some crosstitch kits a while ago and I ordered needles as well. So one day I decided to take a new needle(with new one it usually seems that I stitch faster). I took it and it it was so tiny! 
Salīdzinājums...
Adatas ir sakārtotas pa numuriem, kas atbilst acs caurumam, piemēram, 22 izmēram ir milzīgs acs caurums, parasti izšuj ar 24 vai 26 izmēra adatām. Turklāt izšujot parasti tiek izmantotas neasās adatas ar noapaļotu galu.
Tā kā pašlaik šuju darbiņu uz ļoti smalka auduma(aida18), tad man vislabāk der 26 numura adatiņas, numuru es biju pasūtījusi pareizu, toties nebiju ievērojusi, ka pasūtu Tapestry "Petites". Tad nu iesaku visām vienmēr pārbaudīt visu, kas uz paciņas rakstīts. Pačukstēšu, ka šīs adatiņas var iegādāties veikalā "Kumode" un tās maksā 0.80 centus.
Mēģināju, protams, šūt arī ar savām Petites adatiņām, bet sajūta, ka nav ko paņemt rokās un ka man būtu milzīgi pirksti :D Varbūt noderēs kādā vēl smalkākā darbiņā.

Needles are sorted by "eye" size numbers. For example number 22 is really big one, and for crosstitching usualy we use number 24 or 26. For crosstitching its better to use needles that are not sharp. 
As I have to stitch on aida18 I use needles number 26. Well the number I ordered was correct, but I didnt notice that I bought Tapestry "Petites" needles. So my advise is to read all that is written on the package.
I did try to sew witm my petite needles but it seems that i have nothing to hold in my arms and my arms feels huge! :D maybe these will be useful in some other projects.

 Lai raiti krustiņojas!

Happy stitching!


Komentāri