čuku-čuku-tū... ripo vilcieniņš.

Nu ko.. Ziemassvēki tuvojas, darba daudz un laika maz... bet šodien viss mainās uz labo pusi un iespējams laika būs nedaudz vairāk... Neko gan nespriedīšu pirms viss nav oficiāli un līdz galam, bet es ticu, ka būs.
Sapnī redzēju vilcienu un to kā tajā iekāpju un kaut kur dodos, iegooglēju, ko gan tas nozīmē -
pasažieru vilciens- lielas pārmaiņas, arī tāls ceļojums… preču – gaidāmas labas pārmaiņas, arī peļņa… ar to braukt – kādā ceļojumā tikt pie goda un mantas, lielas pārmaiņas, steidzīgi darījumi, saņemt kādu svarīgu ielūgumu, vēstuli vai ziņu, arī ātri tikt dzīvē uz priekšu… ar to apgāzties- lielas izbailes… ar to braukt bez sliedēm- piedzīvot nopietnu uztraukumu kādas lietas dēļ, kas vēlāk kļūs par labklājības avotu… no sliedēm noskrējis- brīdinājums neaizskart cilvēku jūtas.
No tā visa atceros, ka es uz vilcienu steidzos, ļoti uztraucos, un iekāpu tajā, bet es īsti nesapratu kur iekāpju starp cilvēkiem vai precēm. Pēc šodienas saprotu, ka tas viss ir pilnīga taisnība. Es steidzos, braucu ar autobusu, trolejbusu un arī pāri sliedēm, uz vietu, kas atrodas ļoti tuvu sliedēm, tam visam ir saistība arī ar precēm un iespējams, ka nākotnē arī ar kādu ceļojumu. Tiešām jāsāk ticēt sapņiem, ļoti žēl tikai, ka daudzus sapņus no rīta pamostoties es vairs neatceros. Tad mani pārņem tā dīvainā sajūta, ka zinu - es redzēju, bet nezinu ko tieši. 
Vai arī Tu no rīta mēdz pamosties, domāt par sapņoto, bet neatceries?

Attēls no interneta plašumiem

Komentāri

Barbara May teica…
Tad, kad es saku, ka man patīk pētīt sapņus cilvēki par mani smejas un saka, ka tā ir lieka laika zemē mešana. Viņi nemaz nesaprot to cik gan patiesībā tas ir nopietni. Freidam par to ir daudz sakāmā arī Ošo savās grāmatās runā par sapņu nozīmi. Sapņiem ir daudz lielāka nozīme nekā cilvēkiem gribētos domāt. Esmu atklājusi, ka sapņojot briesmu lietas patiesībā mana zemapziņa dod man signālus par manu "waking life"..un bieži vien sliktie vai nomācošie vai pavisam nesaprotamie sapņi nāk ar labumiem, bet labie un mīlīgie sevī ietver negatīvu informāciju. Piemēram es sapņoju nesen par kaķīšiem..mīļiem jaukiem kaķīšiem...biju tik priecīga, ka vairs nav jāsapņo par skorpioniem vai citiem pretīgiem radījumiem, bet gan pūkainīšiem...un re kaķis sevī ietver nepatikšanas...un re papīrus jau nto reizi atmet atpakaļ..(tu zini par ko es runāju).
Un jā man bieži ir tā sajūta, kad zinu..BIJA SAPNIS, bet par ko, kāds tieši...nespēju atcerēties.. un tad cenšos saprast vai man ir labas vai sliktas sajūtas par šo sapni..un tad atstāju to deja vu mirkļiem.
Unknown teica…
Tas gan, man arī bieži vien vēlāk ir deja vu mirkļi, kad liekas - tas jau ir bijis :D bet interesanti, ka tieši šajā nozīmīgajā dienā es ņēmu un iztulkoju to sapni, kas šad un tad mēdza man naktīs parādīties. :) Tagad jūtos laimīga :)
Barbara May teica…
Ā jā..tā ir vēl viena lieta..sapnim ir jāatkārtojas..nav jābūt tieši tādam pašam, beta r tiem pašiem simboliem, tad tas realizēsies tavā "īstajā" dzīvē. Vēl esmu kaut kur lasījusi, ka tie sapņi, kas ir melnbalti ir ar tendenci realizēties.
Bet prieks, ka sapņi spēj nest arī labumus! ;)
Dace teica…
Es regulāri kaut kur braucu ar vilcienu. Un parasti ir tāda sajūta, ka es nespēju nokontrolēt, uz kurieni. Dažkārt es esmu pilnīgi viena starp visiem pasažieriem, bet reizēm man līdzi dodas kāds ģimenes loceklis. Es tā arī neesmu sapratusi šī sapņa būtību. Bet to skaidroju, kā neziņu, kuru ceļu lai iet, it kā es meklētu risinājumus, ka man jāpieņem lēmums.

Vēl viens sapnis, kurš laiku pa laikam atkārtojas ir tas, ka esmu Rīgā, netālu no Brīvības un Artilērijas ielas stūra un kādā tikai man zināmā veidā es nokļūstu sešstāvīgas mājas bēniņos - it kā pa slepenām trepēm, kas saistītas ar lifta šahtu. Nu jā, bet galu galā man vienmēr no kāda ir jābēg. Lai to izdarītu, es spraucos cauri šaurām ejām (starp divām lielām sienām) vai arī man parādās spējas atsperties un lidot. Sajūta ir fantastiska - pārvietoties no vienas Rīgas nama jumta uz otru.

Vai man vajadzīga psihologa palīdzība? :D
Unknown teica…
Barbara - Jā, bieži ir arī melnbalti.

Dace - Nu par vilcienu tagad varēsi zināt, kas tas ir :)

Bet par to otru, es domāju, ka Tu iepriekšējā dzīvē biji supermens vai spaidermens, kaut gan savā ziņā Tu tāda joprojām esi. :) Tu paspēj izdarīt un nokārtot visu laikā, tikai Tu zini pareizās atbildes vai arī veidu kā tās atrast. Tu it kā izbēdz no problēmām. Un tā iela vienkārši tev noteikti ar kaut ko zemapziņā asociējas. :)

Psihologs jau nav nekas slikts, cilvēks ar kuru var patīkami izrunāties un salikt domas pa plauktiem. :) trakāk ir ar psihoterapeitiem :D
Barbara May teica…
Ar psihoterapeitiem nemaz nav tik traki.. sliktāk ir ar psihiatriem, jo tas jau ir cilvēks ar medicīnisko izglītību..cilvēkš, kurš visdrīzāk noteiks tev diagnozi, kura jāarstē ar medikamentiem.

Bet jā.. vispār ir tā, ka jebkurš transports( es parasti sapņoju, ka braucu ar auto..un esmu pie stūres BEZ TIESĪBĀM)..nu jā..jebkurš transports ir kā dzīves ceļš..un virzība pa to uz priekšu. Ir svarīgi apzināties krāsas sapnī, cilvēkus, sajūtas, to kā transports..šajā gadījumā vilciens kustās..ātri, lēni..,varbūt sliedes iet līkločos..nu tā kaut kā. Piemēram..man bieži bioja sapņi, ka es uzņemu ātrumu, tad nobīstos un bremzēju..tā man arī reālajā dzībē bija, ka nu jau iekriešos, bet no kaut kā nobijos..bieži baidījos, ka uzķeršos uz policiju..tas skaidrojams ar kādu man dzīvē autoratīva cilvēka viedokli apr maniem lēmumiem. Vispār iesaku pameklēt tulkojumus..ne tikai latviešu valodā, bet arī angliski, jo bieži vien latviskie tulkojumi sapņiem man tā īsti neiet kopā ar manu dzīvi..